Iedereen is welkom

Ons team

Ik wil mensen graag helpen met het leren begrijpen van hun hond en zijn/haar gedrag zodat de band en de samenwerking optimaal wordt.

Al ruim 20 jaar houd ik mij bezig met honden op het gebied van training en opvoeding. Ik ben sinds 2015 gediplomeerd kynologisch instructeur en hondengedragstherapeut, opgeleid aan het gerenommeerde opleidingsinstituut DogVision.

Ik heb vanaf mijn kindertijd met honden getraind en deed dit met ontzettend veel plezier. Wat recreatief begon, is uitgegroeid tot de mogelijkheid om van mijn hobby mijn beroep te maken. Naast mijn praktijk voor gedragstherapie heb ik twee hondenscholen, in Spijkenisse en in Geldermalsen, en een webshop. Hondenscholen waar iedereen welkom is, dus ook de jonge handler die met begeleiding van papa of mama de training wil volgen met zijn/haar nieuwe vriendje en honden van Chihuahua tot Bullmastiff trainen bij ons gezellig naast elkaar. Mijn specialisatie ligt op het vlak van de ‘powerbreeds’, oftewel de wat krachtiger rassen.
Daarbij ben ik een zeer trotse moeder van 4 geweldige kinderen en verzorger van 3 honden die op hun eerdere verblijfplaats niet meer welkom waren en 3 honden die vanaf pup bij ons wonen.

Ik werk zonder correctie en bij voorkeur zonder hulpmiddelen, maar wel duidelijk en consequent. Ik kijk samen met u naar uw hond wat deze nodig heeft om een gedragsverandering tot stand te brengen en de trainingsvaardigheden te verhogen.

Mijn naam is Bianca Koreman en geeft apportersport training op de woensdagavond. Geloof het of niet, maar thuis hadden we katten en geen honden. Desondanks vond ik als kind de hond van mijn opa fascinerend, het was een herplaatste Gordon Setter. Op dat moment wist ik zeker dat ik later zelf ook een hond wilde. In 1993 begon ik na wikken en wegen aan een Golden Retriever (mijn partner wilde een Labrador, ik een Duitse herder, dus dan neem je een Golden Retriever?) genaamd Jagger. Door de jaren heen heet dat ras toch wel mijn hart gewonnen en na Jagger kwamen andere Goldens (uit een werklijn).

In 2000 ben ik eigenlijk per ongeluk in het instructeurs vak gerold. Daar heb ik vooral zelf heel veel geleerd van alle mensen en verschillende honden op de training. Blijkbaar was elke hond en eigenaar is anders, en dus zijn de combinaties erg verschillend. Zo kwam ik er dus ook achter dat er niet maar één standaardmethode is om een hond iets te leren. Omdat ik eigenlijk geen papieren had en ik hierover meer wilde weten, heb ik in 2004 mijn Kynologisch instructeurs diploma behaald.

Mijn naam is Patrick en verzorg hand-en-spandiensten bij Hondenschool Spijkenisse.

Tevens verzorg ik de website en webshop

Je bent van harte welkom!

Het team